어제 식사후에 먹으려고 만든
pecan(walnut) baby pies 입니다
20여전에 뉴욕에 살때 친구 Tassi가 potluck dinner party 때마다
이 파이를 만들어서 가지고 오면 항상 인기가 최고여서
제가 2년간을 눈치를 보면서 힘들게 얻어낸 recipe입니다
보기에도 힘들고 맛도 있는반면
의외로 만들기가 간단하고
제가 이렇게 맨입으로 거저 올리니
집에서 꼭 만들어서 드셔 보세요.
Ingredients (재료)
Filling: 1 cup chopped pecans (or walnuts) (잘게 자른 피캔 이나 호두)
3 large eggs (계란 )
1 1/2 cups dark brown sugar (흑설탕)
2 teaspoons vanilla extract (바닐라 액)
3 table spoon soft butter (버터)
Pastry: 8 oz. softened cream cheese (크림 치즈)
8 oz, whipped butter (버터)
2 cup all-purpose flour (밀가루)
Direction:
1. Put softened cream cheese and whipped butter into a
food processor. Whip them for a minute or until they are fluffy.
(믹서기에 크림치즈와 부풀린 버터를 넣고 1분정도 돌린다)
2. Set the dough aside.
3. Divide the dough into 4 equal portions.
Fill the dough about the 2/3 of the cupcake pan.
(반죽을 4등분해서 손으로 조금씩 떼어서 팬에 2./3 정도 채운다)
4. Use hands or the wooden pastry presser, shape into pie crust.
파이 크러스트를 손으로 밀어준다
5. For the fillings, mix eggs, brown sugar, vanilla extract and butter
in a food processor for 2 mintues.
Add chopped nuts.
파이 속은 계란, 흑설탕 바닐라와 버터를 넣고 2분정도 돌린다.
6, Spoon in the fillings into each pie shell. Fill 2/3 of the shell.
스푼으로 2/3정도 떠 넣는다.
7. Bake at 350 degrees F., for 25-30 minutes.
Make 4 dozens.
Now you can bite into the pies!!
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