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  • Welcome to Wildrose Country
About me...Helen/헬렌의 부엌에서

집에서 피칸 파이(Pecan pies) 만들기

by Helen of Troy 2008. 7. 2.

어제 식사후에 먹으려고 만든

pecan(walnut) baby pies 입니다

 

20여전에 뉴욕에 살때 친구 Tassi가 potluck dinner party 때마다

이 파이를 만들어서 가지고 오면 항상 인기가 최고여서

제가 2년간을 눈치를 보면서 힘들게 얻어낸 recipe입니다

 

보기에도 힘들고 맛도 있는반면

의외로 만들기가 간단하고

제가 이렇게 맨입으로 거저 올리니

집에서 꼭 만들어서 드셔 보세요.


 

 

 

Ingredients (재료)


Filling: 1 cup chopped pecans (or walnuts) (잘게 자른 피캔 이나 호두)

          3 large eggs                                   (계란 )

          1 1/2 cups dark brown sugar           (흑설탕)

          2 teaspoons vanilla extract              (바닐라 액)

          3 table spoon soft butter                 (버터)

 

Pastry: 8 oz. softened cream cheese        (크림 치즈)

           8 oz, whipped butter                      (버터)

           2 cup all-purpose flour                   (밀가루)

 

 

Direction:


1. Put softened cream cheese and whipped butter into a

food processor.  Whip them for a minute or until they are fluffy.

 (믹서기에 크림치즈와 부풀린 버터를 넣고 1분정도 돌린다)


 

2. Set the dough aside.


 

3. Divide the dough into 4 equal portions.

   Fill the dough about the 2/3 of the cupcake pan.

   (반죽을 4등분해서 손으로 조금씩 떼어서 팬에 2./3 정도 채운다)

 


4. Use hands or the wooden pastry presser, shape into pie crust.

   파이 크러스트를 손으로 밀어준다


 

 



5. For the fillings, mix eggs, brown sugar, vanilla extract and butter

   in a food processor for 2 mintues.

   Add chopped nuts.

   파이 속은 계란, 흑설탕 바닐라와 버터를 넣고 2분정도 돌린다.


 



6, Spoon in the fillings into each pie shell.  Fill 2/3  of the shell.

   스푼으로 2/3정도 떠 넣는다.


 




7. Bake at 350 degrees F., for 25-30 minutes.

   Make 4 dozens.

    화씨 350도에 25-30분간 오븐에 굽는다.


 

 

 



Now you can bite into the pies!!