요즘은 우리동네는 blueberry가 제철이라
맛도 좋고 값도 싸서
냉장고에 많이 사 놓고
심심하면 한주먹씩 집어 먹고 다니다보니
입술과 이빨이 퍼렇게 돼서
우스운 모습으로 다닌다.
오늘 아침식사는
달지도 않고 보드라운
그리고 계피맛의 타핑으로
냄시도 좋은 케이크로 먹었다.
별로 어렵지않게 만들수 있고
바로 얼리면 오래두고 먹기도 하고
먹을때 micro oven에서 1-2분간 덥혀서 먹으면
그만이다.
For the toppings:
1/2 cup all-purpose flour (밀가루)
1/4 cup granulated sugar (흰설탕)
1/2 tsp ground cinnamon (계피가루)
For the cake:
1 egg (계란)
1 cup milk (우유)
1/4 cup unsalted butter, melted (녹인 버터)
2 cups all-purpose flour (밀가루)
1/2 cup granulated sugar (설탕)
2 1/2 tsp baking powder (베이킹 파우더)
1/2 tsp salt (소금)
1/2 tsp ground mace (메이스)
1 cup fresh/frozen blueberries (블루베리)
or raspberries
Preheat an oven to 350 degF. Butter at 9-inch-diameter cake pan.
Topping:
1. In a large bowl, beat together the egg, milk, and butter.
2. Combine the flour, sugar, and cinnamon in a small bowl.
3. Blend in the butter, using your fingertips until the mixture is crumbly.
4. Set aside.
Cake:
1. In a large bowl, beat together the egg, milk, and butter.
2. Sift the flour, sugar, baking powder, salt and mace.
3. Add to the egg mixture.
4. Beat until just blended.
5. Gently stir in the blueberries.
6. Spread the batter evenly in the prepared pan.
7. Sprinkle with the topping.
8. Bake for 40-45 minutes.
Serve warm from the pan.
Serves 6-8
tube pan이 없으면 그냥 케이크 팬을 써도 된다.
케이크 반죽을 튜브팬에 넣고
topping을 얹어서
구우면 이런 케이크를 커피와 드실수 있습니다.
Enjoy!!!
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