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About me...Helen/헬렌의 부엌에서

애플-계피-바나나-호두 빵(Apple Cinnamon Banana Walnut Bread) 만들기

by Helen of Troy 2018. 2. 8.




Apple Cinnamon Banada Bread-애플 계피 바나나 빵



 

 

 

 

 

 바나나-애플-계피-호도 빵 재료 

 


   

     재료


     - 2컵        다용도 밀가루

     - 1 Tbs.    다용도 밀가루

     - 3/4 컵    황설탕**

     - 3/4 tsp. 베이킹 소다

     - 2-3 tsp. 계피가루

     - 1/2 tsp. 소금


     - 1 1/2 컵 으깬 잘 익은 바나나

     - 1/4 컵    버터밀크*

     - 2           달걀

     - 6 Tbs.    실온의 무염 버터

     - 2 tsp.     바닐라 엑스트랙트

     - 1 1/4 컵 껍질 벗겨서 썰은 사과

     - 1/2 컵    잘게 썬 호도



       빵의 양: 8 조각

  

 



     Ingredients


  • 2 cups all-purpose flour
  • 1 Tablespoon all-purpose flour
  • 3/4 cup brown sugar
  • 3/4 teaspoon baking soda
  • 2-3 teaspoon ground cinnamon
  • 1/2 teaspoon salt 

          

  • 1 1/2 cups mashed ripe, darkly speckled bananas
  • 1/4 cup buttermilk
  • 2 large eggs
  • 6 Tablespoons unsalted butter, melted and cooled
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 1 1/4 cups small diced Granny Smith apples
  • 1/2 cup diced walnuts     



     Yield: 8 servings



      버터밀크가 없다면 우유에 식초 1 tsp를 추가해서 사용하면 된다.

      ** 덜 단 빵을 먹고 싶으면 설탕 1/2컵을, 좀 더 달게 먹고 싶으면 1컵을 사용한다.




      



    바나나 애플 계피 빵 만드는 법


     

    1.  오븐은 화씨 350도에 예열해 둔다.


    2.  빵 틀 바닥에 Parchment paper 를 깔은 후에 붙지않게 쿠킹 스프레이를 뿌린다.


    3.  커다란 그릇에 밀가루 2컵, 설탕, 베이킹 소다, 계피가루와 소금을 함께 넣고 저어준다.


    4.   전기 믹서에 으깬 바나나, 우유, 달걀, 버터, 바닐라를 넣고 약 2분 정도 돌려준다.



     

    5.   위의 4번에 준비한 젖은 재료를 3번에 준비한 밀가루에 추가해서

          나무 주걱이나 whisk로 재료가 잘 섞일 때까지 젓는다.

     

    6.   잘게 썬 사과에 1 Tbs 밀가루를 넣고 수저로 잘 젓는다.




     

    7.   6번 사과 재료를 5번 재료에 넣고 전기 믹서로 약 1분간 중간 속도로 돌린다.

          

     

     

     

      완성된 빵 반죽




      

    8.  빵 반죽을 팬에 담은 후에,

         잘게 썬 호도를 빵 반죽 위에 골고루 얹은 후에, 

        

     




    9.   이미 예열된 오븐에 1시간에서 1시간 10분간 굽는다.

          (이쑤기개로 찔러서 깨끗하게 올라오면 제대로 구워진 상태이다.) 

     

     

     

    Instructions

    1.  Preheat the oven to 350°F.

    2.  Line a 9-inch loaf pan with parchment paper

         then grease the parchment paper with cooking spray.

    3.  In a large bowl, whisk together 2 cups of flour

         with the sugar, baking soda, cinnamon and salt.

    4.   Set the bowl aside.

    5.  In a separate medium bowl,

         whisk together the mashed bananas, buttermilk, eggs,

         melted butter and vanilla extract.

    6.  Add the wet ingredients to the dry ingredients

         and stir just until combined.

    7.  In a small bowl, combine the diced apples with 1 Tablespoon flour, tossing

         until they’re thoroughly coated.

    8.  Fold in the diced apples then pour the batter into the prepared loaf pan.

    9.  Sprinkle the top liberally with sanding sugar (optional).

    10. Bake the bread for about 55 minutes, or until a toothpick inserted comes out clean.

    11. Remove the bread from the oven and allow it to cool in the pan for 10 minutes

         before transferring the loaf to a cooling rack to cool completely.



     



     오븐에서 빵을 꺼낸 후에

    rack에 옮겨서 완전히 식힌 후에 먹을만큼 자른다.


     


     바나나와 사과 그리고 우유와 버터가 들어가서 부드럽고

    계피가 들어가서 향긋하고

    호도 덕분에 고소한 빵을 맛 볼 수 있다.


     


     그리고 다양한 영양소가 포함되어서

    커피나 우유와 함께 들면 완벽한 아침 식사가 된다. 

     그리고 한쪽씩 플라스틱 랩에 싸 두었다가

    출출할 때에 간식으로도 좋다.




     

     


    La vita e dolce !